LÁTNIVALÓK

BAKONY

Kirándulás a Bakonyban

A vadregényes Bakony kirándulási lehetőségekben gazdag, sziklák, patakok, szurdok, várromok és erdők ölelik körül a vidéket. Hazánk legnagyobb kiterjedésű és legváltozatosabb morfológiájú hegysége, amely elnyúló dolomit-platóival, lomha hegyhátaival, meredek vulkáni kúpjaival, hol szelíd, hol sziklás falú patakvölgyeivel egyaránt barangolásra csábít.

A Bakonyerdő mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű karsztos röghegység, a Dunántúli-középhegység legnyugatibb és legnagyobb tagja.

A Bakony nemcsak természeti látnivalókban bővelkedik. Ha már végigjárták kerékpárral és gyalogosan a barlangok, erdők és patakok sorát, mind kulturális, mind sport programokban gazdag lehetőségek várják a látogatókat az év bármely szakában.

Meglátogathatják a helyi múzeumok, várak és templomok valamelyikét, télen a síelni vágyókat Eplényben, nyáron a horgászokat a helyi tavaknál, a lovagolni szeretőket pedig egész évben várják a Bakonyi települések.

Ha megéheznek térjenek be Zircen a Bagolyvár Fogadóba egy jellegzetes bakonyi gombás ételre, vagy megízlelni a vidék különleges borait.

Itt egy kis ízelítőt adunk a Bakonyi úti célok és programok sokaságából, kicsit jobban megismerhetik a vidéket, Zircet és a Bagolyvár Fogadót.

 

A Bakonyvidék tájai | A Bakony állat- és növényvilága | A Bakony geológiai értékei

A Bakony kirándulási lehetőségei | Gasztronómia

 

Együttműködő partnereink:


Rent a Bike kerékpárkölcsönzés itt»
 

 

   


VISSZA A FŐOLDALRA 
       © 2017 Bagolyvár Fogadó – Zirc